Türkiye’de son birkaç yıldır süren araç bulunabilirliği sorunu nedeniyle şirketlerin araç kiraladıkları tedarikçi sayıları artmak durumunda kaldı. Birden fazla tedarikçiyle çalışmak “zayıf pazarlık gücü” ve “verilerin konsolide edilememesi” gibi zorlukları beraberinde getiriyor.

Bu bültenimizde çok sayıda tedarikçiyle çalışırken de verimli bir filo yönetimi için alınabilecek önlemler olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

İşte filo yöneticilerinin işine yarayabileceğini düşündüğümüz birkaç ipucu:

  • Hizmet şartlarını eşitleyin: Filo kiralama sadece bir araç kiralama değil aynı zamanda bir hizmet satın alımı. Tüm tedarikçilerle eşit araç ve haklar içeren sözleşmeler yapmak çok sayıda tedarikçinin getireceği dezavantajları azaltacaktır. Sözleşmelerin eşitlenmesi bir filo kültürü yaratmaktan, maliyet tasarrufuna kadar çok önemli faydaların anahtarıdır.
  • Sözleşme bitiş tarihlerini birleştirin: Filonuzdaki araçların kontrat tarihlerini birleştirmek ajandanızda mutlaka yer almalı. Sözleşme tarihlerinin tüm tedarikçilerde aynı tarihlere getirilmesi tahmininizin ötesinde bir tasarruf alanı yaratacaktır. Somut sonuçlar elde etmek birkaç yıl da sürse bunu mutlaka yapmanızı öneriyoruz.