Otomotivde yaşanan tedarik sıkıntıları, çip krizi ve pandemi koşulları nedeniyle filoları yönetmek daha önce hiç olmadığı kadar zor ve karmaşık. Filo Broker kurucu ortağı Oytun Gül Malkoç, bu zorlukları yönetebilmek, verimli ve sürdürülebilir bir filoya sahip olabilmek için önerilerinin filolara çeşitlilik katmak olduğunu belirtiyor.

“Bizim şu anki önerimiz filoya çeşitlilik katmak yönünde._Oytun Gül Malkoç

Hep bahsettiğimiz tedarik sıkıntıları, pandemi, çip krizi dedik. Değişmemiz gereken, tanım olarak değiştirilmesi gereken durumlar söz konusu oldu. Yeni dönemde car-sharing sistemlerini çokça göreceğiz ve artacağını düşünüyorum. Car sharing firmalara ilk başta kullanımı zor olarak geliyor. Herkes dedike araç kullanmaya çok alışmış. Ama bir şekilde bizim artık kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Ofise sadece gelcek ve evine dönecek bir kullanıcı için çok ciddi meblalarda kira bedelleri ödeyip arabalar kiralamak yerine car sharing sistemlerine yönlendirilmesi bugün olmasa da önümüzdeki bir beş yıl içerisinde kesinlikle artacak gibi görünüyor.

Bu sistemlere ne kadar hızlı adapte olabilirsek, şirketimizdeki sistemleri ne kadar hızlı bunları kullanabilir hale gelirsek filo değişiminde geride kalmamış oluruz. O yüzden bizim şu anki önerimiz filoya çeşitlilik katmak yönünde. Yeri geldiğinde satın alınmış araçlar olabilir, kiralama yapılabilir, allowance verilebilir, bir miktar kullanıcı car sharing sistemlerini deneyimleyebilir. Bunların hepsiyle ilgili çalışmalar yapıp yönlendirmelerde bulunuyoruz.