Oytun Gül Malkoç yenilikçi mobilite çözümlerinin havuz araçlar için nasıl bir alternatif ve tasarruf alanı yarattığını LinkedIn’de anlattı.

Şirketlerin filo yönetimlerinde belki de yeniliğe en kapalı oldukları konu havuz araç.

Filolarda mutlaka yer alan ve kimseye sürekli tahsis edilmeyen, ortak kullanımda yer alan bu araçlar birçok şirketin günlük işleyişinin olmazsa olmazı elbette.

Paylaştığım görselde de inceleyebileceğiniz gibi Filo Yönetimi ve Mobilite Trendleri araştırmamızda havuz araç konusunda aldığımız yanıtlara bakacak olursak hala şirketlerde az olmayacak adetlerde havuz araç kullanımı devam ediyor. (sanırım ilk kez içinde havuz araçlarla ilgili soruların geçtiği bir araştırma yapıldı Türkiye’de)

Ancak son yıllarda ortaya çıkan yenilikçi mobilite çözümleri, kurumsal araç paylaşımı gibi servislerin havuz araçlara ve bunun yanında taksi kullanımıma ve hatta servis için gerçek bir alternatif olduklarını defalarca gözlemlemiş bir danışman olarak mutlaka bu tarz mobilite giderlerini azaltabilecek yeni çözümler konusunda bir analiz yapılması gerektiği gözlemimi paylaşmak istedim.

Türkiye’de organizasyonlar için maliyet tasarrufu artık küçük gibi görünen, çok önemsenmeyen ya da değişiklik yapılması mümkün görülmeyen böyle odak alanlarda bulunuyor.

Oytun Gül Malkoç