Filo Broker tarafından şirketlerin filolarını yöneten karar vericiler ile Kuantum Araştırma iş birliğinde hazırlanan Filo Kiralama ve Mobilite Trendleri Araştırması Türkiye’de filo yönetimi konusunda en kapsamlı soru-cevapları içeriyor.

Bir filo yönetiyor ya da karar vericiyseniz çok sayıda ipucu ve öngörü elde edebileceğiniz araştırmamızın öne çıkan sonuçları şöyle:

  • Bu araştırmaya katılan filo yönetimi ve mobiliteden sorumlu karar vericiler toplam 35.000 aracı yönetiyor. Filo yönetimi ve mobilite kararlarını incelediğimiz bu araştırmaya katılan 200 şirkette yaklaşık 168.800 kişi çalışıyor.
  • Piyasa koşulları nedeniyle araç parkımız küçüldü diyenlerin oranı yüzde 29. Araç modelleri downgrade oldu diyenlerin oranı ise yüzde 23.5.
  • Şirketlerin yüzde 26’sının filosunda elektrikli ya da hibrit araçlar yer alıyor.  Filosunda elektrikli/hibrit araç bulunmayan şirketlerin %20,3’ü filolarına hibrit araç eklemeyi düşündüklerini belirtiyor.
  • Filo yöneticileri çalışanların yüzde 73,5’unun ödenek yerine kiralık araç tercih edeceğini düşünüyor.
  • Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 74’ü havuz araç kullanmayı tercih etmiyor.

Şirketlerin filo kiralama marka tercihleri, bu hizmetten memnuniyet düzeyleri, araç parkını yönetme süreçlerindeki zorluklar ile mevcut filo yönetimlerini dış bir kaynağa aktarma fikrine ve iş modeline nasıl baktıklarını ölçtüğümüz Filo Kiralama ve Mobilite Trendleri Araştırması 2023 detaylı raporuna ulaşmak için [email protected] adresine mail göndermeniz yeterli.