Filo kiralama teklifi alırken dikkat edilmesi gerekenleri biliyor musunuz? Filo Broker kurucu ortağı Okşan Öztürk’ün teklif sürecinin püf noktalarını anlattığı videomuzu şimdi izleyin!

Biz elmayla elmayı bir araya getirip teklifleri almaya başlıyoruz. Dolayısıyla da müşterinin karar süreci hızlanıyor.

Daha önce müşteri ne yapıyordu? Gidiyordu, tedarikçilerden teklif topluyordu. Ortak bir dil oluşturması zaman alıyordu. Yani herkes kendi tarzında teklif veriyordu. Kimisi kış lastikli veriyordu, kimisi elli bin kilometrede bir lastik değiştiriyor, hizmet şartları farklı vs. Dolayısıyla biz baştan analizi yapıp ihtiyacı belirlediğimiz için herkese aynı şeyin teklifini vermesini sağlıyoruz.

Haritayı biz çıkardığımız için daha hızlı yol alıyoruz

Dolayısıyla da hem birden fazla insanla muhatap olmak zorunda kalmıyor hem de işi bilen birileri tarafından teklifin konsolide edilmesi hayatlarını oldukça kolaylaştırıyor. Yoksa günün sonunda şöyle oluyordu “Aaa 40 bin km’de bir teklif vermiş, (onunki daha ucuz görünüyor belki ama aslında aynı hizmet şartlarını içermiyor) Aaa dönelim öteki taraftan da aynını isteyelim, dönelim buradan da isteyelim derken çok ciddi zaman kaybediliyordu sinirler bozuluyordu, yıpranılıyordu. Dolayısıyla haritayı verip, yol haritasını karşı tarafa vermek aslında tedarikçilerin de hayatını kolaylaştıran bir konu. Onlar da daha rahat çalışıyorlar, müşterinin de hayatı kolaylaşıyor. Dolayısıyla elmayla elmayı bir araya getirmekten kastımız tüm hizmet şartlarının eşit hale getirilip tekliflerin o şekilde toplanması ki adil bir eleme süreci olsun.