Filo Broker, Türkiye’de henüz çok bakir bir alan olan filo kiralama sektöründe üç aşamada danışmanlık hizmeti sunuyor. Şirketin ortakları, filo kiralama sektörü tecrübesi olan iki isim Okşan Öztürk ve Oytun Gül Malkoç. Ortaklar, “Şirketler filo kiralama ve filo yönetimi için harcadıkları zaman ve giderlerin çoğundan tasarruf etmek istiyorlarsa danışmanlık hizmeti almalı” diyor. Öztürk ve Malkoç’a göre şirketlerin yaptığı en büyük hata, hizmet yerine fiyata odaklanılması.

Filo Broker Akıllı Filo Yönetimi ve Danışmanlık şirketi Türkiye’de ilk kez kurumsal firmalara uzun dönem araç kiralama ve filo yönetimi konusunda akıllı filo danışmanlığı hizmeti veriyor. Filo kiralama ile ilgili desteğe ihtiyacı olan her segmentten müşteriler ile çalışıyor. Şirketin yaptığı işin özünde ‘filo kiralama şirketleri ile müşteriler arasında bir köprü görevi’ var. Filo Broker’ın iki ortağı ise Okşan Öztürk ve Oytun Gül Malkoç. Bu iki girişimcinin geçmişinde filo kiralama sektöründe birlikte kazandıkları deneyimler var. Uzun yıllar kurumsal müşterilere hizmet veren iki ortak, aralarında iyi bir sinerji olduğunu ifade ediyor. Öztürk ve Malkoç sorularımızı yanıtladı.

Filo Broker’ın hizmet alanını anlatır mısınız? Kimlere hizmet veriyorsunuz?

Müşterilerimize üç aşamalı hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz hizmetin tamanını alabilir yada ihtiyaçları doğrultusunda ayrıştırabilirler. Bizim tercihimiz tam fayda sağlayabilmek ve verimliliği artırabilmek adına sürecin başından sonuna yanlarında olmak. İlk aşamada filo analizi, ikinci aşamada ihale ve kontrat danışmanlığı ve üçüncü aşamada filo yönetimi hizmeti sunuyoruz.

Bu alana girme fikri nereden doğdu? Bu alanda iş tecrübeniz nedir?

Filo Kiralama sektöründe toplam sekiz yıllık tecrübeye sahibiz, bu süreçte yaklaşık 700 farklı kontrat imzaladık; buna paralel de yaklaşık 5 bin araç yönettik. Kiralama sektöründe çalıştığımız dönemlerde müşterilerimizin satın alma departmanlarının üzerinde ciddi bir iş yükü olduğunu gözlemledik. Aslında fikir de o dönemlerde doğdu. Yaklaşık 200-300 farklı konuda satın alma yapan departmanlara Filo Kiralama konusunda danışmanlık yapabilir miyiz, diye düşünüyorduk. Filo Kiralama satın alınan diğer hizmetlerden farklı olarak satın alındıktan sonra ciddi takip gerektiren teknik bir alım. Aynı zamanda şirketlerin maaşlardan sonraki en önemli gider kalemini araç kiralama giderleri oluşturuyor.